Nadenksels is ontworpen voor de slimme kleuter

 

Over Nadenksels

Na jaren enthousiaste begeleiding van kleuters bij wie de persoonlijke ontwikkeling sneller verliep dan gemiddeld, miste ik een instrument dat ik zo uit de kast kon pakken om die kleuters aanvullend lesmateriaal aan te bieden. Een instrument dat én aansloot bij de thema’s die in de onderbouw gebruikt worden én de kant-en-klare vragen en opdrachten had, die aansluiten bij het denk- en verbaal niveau van deze kleuters.

Nadenksels heb ik gemaakt voor de slimme kleuters die meer aankunnen en vragen om meer verbreding en verrijking, om een nieuwe uitdaging! Nadenksels is grijp klaar en sluit aan bij de thema’s in de onderbouw. Minimale voorbereiding en maximaal met de kleuters aan de slag. Geen werkbladen, maar kant en klare lessen.

Nadenksels is grijp klaar en sluit aan bij de thema’s in de onderbouw.

Nadenksels in de praktijk

Daar zitten ze dan de nieuwe slimme kleuters. Ik heb ze uit de klassen gehaald en verteld dat ik een denkverhaal ga voorlezen. Dat vinden ze een grappig woord. Als ik vraag wat dat kan betekenen dan komen langzaam kleine wijsheden over tafel. “Dat is een verhaal dat denkt”, “Nee, een verhaal om te denken” en één kleuter zegt “Ik denk even niets”. Ik vertel het groepje dat het een verhaal is om over na te denken en dat ik daarna een beetje rare vragen heb om over na te denken. Oké, dat zien ze wel zitten.

Wat ik zo leuk vind is dat het in verhaalvorm wordt gebracht binnen een thema en niet enkel een losse stelling.

 Daniëlle Wilborts

Praktijk TOP

Contact

Wendy Aerts
Kruijskamp 8
7576 EN Oldenzaal

Contact

+31 628385865
info@nadenksels.nl
www.nadenksels.nl

Contact

Wendy Aerts
Kruijskamp 8
7576 EN Oldenzaal

+31 628385865
info@nadenksels.nl
www.nadenksels.nl